Vihdintie 3 (3krs.), 03100 Nummela

Neuropsykiatrinen valmentaja, 30 op

7.5.2025-25.3.2026 Hybridi/etäosallistuminen. Kursen påbörjas även på svenska.

Koulutuksen hinta: 1750 € + alv 24 % (Yhteishinta: 2170 €)

Koulutuksen pääpaino on lasten, nuorten ja perheiden tukemisessa. Koulutus koostuu 10 lähiopintopäivästä ja itsenäisestä oppimisympäristötyöskentelystä. Lähipäivät koostuvat luennoista, ryhmätehtävistä ja työnohjauksellisesta osiosta.

Neuropsykiatriset haasteet, kuten ADHD, autismin kirjo ja tourette, ovat yleinen ilmiö sosiaali-, terveys- ja opetusalan ympäristöissä. On tärkeää, että neuropsykiatrisia piirteitä omaavia asiakkaita osataan kohdata ja ohjata oikein. Neuropsykiatrisena valmentajana saat valmiudet asiakkaan ohjaamiseen ja kuntouttamiseen. Koulutuksen pääpaino on lasten, nuorten ja perheiden tukemisessa.

Koulutuksessa opit:

  • Perustietoa neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista (ADHD, autismin kirjo, tourette), niiden diagnosoinnista, hoidosta ja kuntoutuksesta.
  • Neuropsykiatristen piirteiden vaikutuksesta kehitykseen ja niiden näkymisestä eri kehitysvaiheessa. Neuropsykiatristen piirteiden sukupuolispesifeistä ilmenemistä. Liitännäisoireista (masennus, ahdistus, trauma, uhmakkuus- ja käytöshäiriö, addiktiot).
  • Perusperiaatteista asiakkaiden ohjaamisessa: yhteistyösuhteen luominen, tavoitteiden asettaminen, psykoedukaatio, motivoiva haastattelu, yhteistyösuhteen haasteiden käsittely, haastavien asiakastilanteiden hoitaminen.
  • Neuropsykiatrisena valmentajana toimimisesta: kognitiivisten ja ratkaisukeskeisten työtapojen opettelu, mindfulness, positiivinen psykologia ja voimaannuttaminen. Neuropsykiatristen oppilaiden/opiskelijoiden tukeminen. Opetussuunnitelman perusperiaatteiden avaaminen. Ryhmänohjaaminen. GAS tavoitetyökalun käyttäminen. Neuropsykiatristen lasten vanhempien tukeminen.
  • Neuropsykiatrisena valmentajana kehittymisestä ja omassa työssä jaksamisesta.

Oppimisympäristötyöskentelyssä tutustutaan kirjallisuuteen ja tutkimukseen. Työskentelyyn kuuluu oppimistehtävät, ryhmätyöt ja oman kehitystehtävän tekeminen.

Jokainen osallistuja työskentelee harjoitusasiakkaan kanssa koulutuksen aikana. Asiakastyöhön saadaan koulutuksen aikana ohjausta.

Koulutuksen lähipäivät: 7.5.2025, 4.6.2025, 27.8.2025, 25.9.2025, 28.10.2025, 20.11.2025, 11.12.2025, 22.1.2026, 12.2.2026 ja 25.3.2026.

Kouluttajat:

Merja Koponen, sairaanhoitaja YAMK, psykoterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja.

Kati Sell, sosionomi AMK, neuropsykiatrinen valmentaja, työnohjaajaopiskelija.

Kouluttajilla on pitkä kokemus neuropsykiatrisia piirteitä omaavien asiakkaiden kanssa työskentelystä. Kouluttajat ovat toimineet psykiatriassa, lastensuojelussa, psykoterapiatyössä, perhetyössä, peruskouluissa, KELA:n kuntoutuspalveluissa ja yhteistyössä monien toimijoiden kanssa.

1750,00  + alv 24%

Lisätiedot

fi